Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 372

Stiati ca... comparativ cu oamenii ...

Stiati ca ...  comparativ cu oamenii, care au 100 de miliarde de neuroni, caracatitele obisnuite pot avea in jur de 130 de milioane de neuroni in creier? Partea ciudata este ca trei cincimi dintre neuronii unei caracatite nu se gasesc in creier, ci in brate.In plus, s-a observat ca atunci cand cercetatorii au taiat o parte dintre bratele unor caracatite (care pot creste la loc) aceasta nu numai ca se poate deplasa singura, dar in situatia in care intalneste o sursa de hrana, o imobilizeaza si incearca sa o indrepte spre locul unde stie ca ar trebui sa se gaseasca gura caracatitei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1485 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... inteligentii corbi se ...

Stiati ca ...  inteligentii corbi se folosesc de limbajul gesturilor pentru a-si imbogati comunicarea intra-specifica, mai bine zis de asa-numite gesturi deictice pentru a starni interesul unui partener potential sau a-si intari legaturile deja stabilite cu ceilalti corbi din grup?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1486 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista un peste ...

Stiati ca ...  exista un peste, simbolul statului Hawaii, numit Humuhumunukunukuapua'a, mai pe scurt, Humuhumu sau pestele tintas cu rat ca de porc? In vechile traditii hawaiiene, fiecare animal de pe uscat trebuia sa aiba un echivalent in apa, iar Humuhumunukunukuapua'a este echivalentul porcului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1487 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in China si ...

Stiati ca ...  in China si Japonia, corbul este simbol al recunostintei filiale, pentru ca pasarea isi hraneste parintii cand acestia sunt batrani, fiind considerat semnul unei miraculoase restabiliri a ordinii sociale? Tot in Japonia, corbul este mesager divin si pasare de bun augur, vestitor al victoriei si semn al virtutii razbonice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1488 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 369 370 371

372

373 374 375 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct