´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 374

Stiati ca... crocodilii inghit pietre ...

Stiati ca ...  crocodilii inghit pietre pentru ca-i ajuta la digestie si inot? Stomacul unui crocodil este un loc plin de pietre, din mai multe motive. Sistemul digestiv al unui crocodil se confrunta cu orice, de la broaste testoase, pesti si pasari, girafe, bizoni, lei si chiar (cand apararea teritoriului o impune) alti crocodili. In plus, peste acestea toate, crocodilii mai inghit si pietre mari, stanci chiar, pe care le pastreaza in stomac. Se crede ca aceste pietre sunt folosite de replile ca balast pentru scufundari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1493 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... girafele compenseza neajunsurile ...

Stiati ca ...  girafele compenseza neajunsurile inaltimii cu o circulatie sanguina unica? Girafa, faptura impunatoare, al carui cap se afla la aproximativ 16 de metri deaspra solului este perfect adaptata pentru a concura cu celelalte animale care pasc. Statura ii permite sa ajunga astfel la frunzele aflate in copaci. Daca avantajul ei este evident, exista si neajunsuri cand au un gat de o asemenea lungime. Inima sa trebuie sa pompeze de doua ori la fel mai mult decat cea a unei vaci, pentru ca irigarea creierului sa fie facuta in mod corespunzator.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1494 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... laptele de balena ...

Stiati ca ...  laptele de balena nu e recomandat in diete slabe in grasimi? Un pui de balena nu este un lucru "mic". Dupa 10-12 luni, un pui de balena are la nastere aproximativ o treime lungimea mamei. Pentru a-si hrani nou-nascutul, balena mama elibereaza laptele, direct in gura puiului, cu ajutorul muschilor din jurul glandei mamare. In tot acest timp, puiul sta prins de sfarc. Cu aproape 50% grasime, laptele balena are de zece ori continutul de grasime din laptele uman. Acest lucru ajuta puiul sa ia rapid in greutate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1495 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pasarile folosesc repere ...

Stiati ca ...  pasarile folosesc repere cand calatoresc pe distante mari? Porumbeii pot zbura mii de kilometri pentru a gasi in acelasi loc fara dificultati de navigatie. Unele specii de pasari, cum sunt cele artice, fac calatorii de 25.000 dus-intors in fiecare an. Desi sunt multe specii care se orienteaza in raport cu campul magnetic al pamantului, un studiu publicat din 2006, sugereaza ca porumbeii se pot folosi de repere familiare de pe sol, pentru a gasi drumul spre casa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1496 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 371 372 373

374

375 376 377 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct