´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 373

Stiati ca... primele ciori au ...

Stiati ca ...  primele ciori au aparut in Miocen, in urma cu circa 17 milioane ani, in zona Australiei si Oceaniei?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1489 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... papagalii gandesc atunci ...

Stiati ca ...  papagalii gandesc atunci cand vorbesc? Cuvintele pe care le spune un papagal sunt considerate ca fiind repetitii ale cuvintelor auzite, fara ca papagalul sa se le si proceseze mental. De unde si expresia "repeta ca papagalul". Acest lucru este contrazis de studiile din ultimii 30 de ani care arata ca papagalii nu sunt un fel de reportofoane cu pene, ci se implica mult mai mult decat s-ar putea crede.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1490 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... multi pesti sunt ...

Stiati ca ...  multi pesti sunt hermafroditi? Cu atat de multe creaturi care traiesc pe uscat, este usor sa uitam ca unele dintre cele mai ciudate activitati au loc adancul oceanelor. Ciudat practica de a-si schimba organele sexuale este destul de frecventa la pesti, decat in oricare alt grup de vertebrate. Exista destule specii de pesti care sunt hermafrodite. La unele specii, schimbarea de sex se face fie ca raspuns la ciclul hormonal, fie sau ca raspuns schimbarile de mediu. Alte specii poseda simultan ambele organe sexuale, atat pe cele masculine, cat si pe cele feminine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1491 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pentru castori zilele ...

Stiati ca ...  pentru castori, zilele de iarna sunt mai lungi? Castorii sunt aproape izolati in timpul iernii. In acest sezon traiesc din depozitele de alimente pe care si le-au facut anterior depozitele de grasimea acumulata. Aceste animale isi conserva energia prin evitarea curntilor de aer rece si aleg sa stea, pe timpul iernii, in vizuina tapetata cu lemn si noroi. Drept urmare, aceaste rozatoare, care in mod normal, ies la apus de soare si se intoarca in la rasarit, nu au niciun indiciu pentru a-si intrerupe hibernarea. Astfel castorii, in timpul iernii , dezvolta un simt biologic al timpului, iar ritmul lor cardiac le creaza o zi de 29 de ore.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1492 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 370 371 372

373

374 375 376 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct