´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 286

Stiati ca... stratul superior al ...

Stiati ca ...  stratul superior al cromosferei este in continua miscare concretizeat prin flame-uri ce se intind de-a lungul a cateva mii de kilometri, numite spicule?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1141 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... pe Soare deasupra ...

Stiati ca ...  pe Soare deasupra fotosferei se afla un strat de gaz de 2.000 km grosime, cunoscut sub numele de cromosfera? Aici, energia este in continuare transportata ca radiatie. Se pot vedea celule convective, asemanatoare celor din fotosfera, insa mult mai mari, aspectul fiind numit supergranulatie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1142 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... suprafata vizibila a ...

Stiati ca ...  suprafata vizibila a Soarelui denumita si fotosfera, este stratul ce impiedica trecerea luminii vizibile? Trecand de fotosfera, energia solara este libera sa se propage in spatiu, deoarece Soarele este format din gaz, suprafata sa nu este solida, ca cea a Terrei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1143 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... odata ce energia ...

Stiati ca ...  odata ce energia este produsa in nucleul solar, aceasta trebuie sa paraseasca centrul pentru a ajunge ulterior in regiunile superioare? Transportul fizic al energiei se face prin radiatie, regiunea ce inconjoara nucleul Soarelui este zona radiativa unde, energia, sub forma de radiatie, este transferata prin intermediul interactiilor dintre atomi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1144 din categoria stiati ca... astronomie

« 283 284 285

286

287 288 289 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct