´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 288

Stiati ca... Soarele face parte ...

Stiati ca ...  Soarele face parte din a treia generatie de stele aparute in Univers? Abundenta elementelor grele, ce se pot forma doar in interiorul stelelor foarte fierbinti sau imediat dupa explozia unei supernove, confirma aceasta teorie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1149 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... durata maxima a ...

Stiati ca ...  durata maxima a unei eclipse totale de Soare este de 7 minute? In timpul eclipsei totale se poate observa coroana solara, altfel invizibila datorita luminii foarte puternice si, de asemenea, parti din cromosfera. Cerul se va intuneca brusc, ca dupa o jumatate de ora de la apusul Soarelui, pe cer aparand cele mai stralucitoare stele si planete la momentul respectiv. Temperatura poate scadea si chiar pot aparea unele fenomene meteorologice, datorita diferentelor de temperatura ale maselor de aer.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1150 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... eclipsele solare pot ...

Stiati ca ...  eclipsele solare pot fi de trei feluri: partiale: cand discul solar nu este acoperit complet de cel lunar; inelare: cand Luna este departata de Terra si marimea ei aparenta pe cer este mai mica decat a Soarelui; totale: cand Soarele este acoperit complet de Luna?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1151 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... eclipsa solara implica ...

Stiati ca ...  eclipsa solara implica Soarele, Luna si Pamantul? Acestea trebuie sa fie aliniate, Luna trecand printre Soare si Terra, discul lunar va acoperi un timp scurt discul solar. Acest eveniment are loc numai in cazul in care Luna este plina, insa nu in fiecare luna deoarece planul orbitei Lunii este inclinat cu 5 grade fata de ecliptica. Eclipsa are loc astfel in doua pozitii lunare, numite noduri, unde orbita Lunii intersecteaza orbita terestra.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1152 din categoria stiati ca... astronomie

« 285 286 287

288

289 290 291 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct