´╗┐

Stiati ca ... inventii si descoperiri

curiozitati despre inventii si descoperiri - pagina 4

Stiati ca... ness-ul sau cafeaua ...

Stiati ca ...  ness-ul sau cafeaua solubila a fost inventata la mijlocul secolului XVIII?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 13 din categoria stiati ca... inventii si descoperiri

Stiati ca... fast-foodul nu e ...

Stiati ca ...  fast-foodul nu e un concept modern? Grecii antici si egiptenii il foloseau din plin, potrivit scrierilor, insa in prezent s-a ajuns doar la industrializarea pe scara extrem de larga a conceptului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 14 din categoria stiati ca... inventii si descoperiri

Stiati ca... primul test care ...

Stiati ca ...  primul test care folosea nivelurile de HCG din urina pentru depistarea sarcinii a fost realizat in 1927? Cunoscut drept testul A-Z, acesta implica recoltarea urinei unei femei si injectarea ei intr-un sobolan sau soarece tanar, care era prea mic ca sa se reproduca. Daca urina continea HCG, rozatoarea dadea uneori semne de rut (calduri). Aceste teste nu erau foarte exacte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 15 din categoria stiati ca... inventii si descoperiri

Stiati ca... primul test de ...

Stiati ca ...  primul test de sarcina modern de facut acasa a fost scos pe piata de e.p.t.? Cuprindea un flacon de apa purificata, un tub de testare cu celule sangvine rosii de la o oaie, o pipeta, un suport de plastic transparent pentru tubul de testare, o oglinda inclinata la baza si niste banda adeziva (bine, am inventat partea cu banda adeziva). Desi dura ceva mai mult pana sa obtii rezultatul (in jur de 2 ore), avea totusi o precizie de 97% in cazul rezultatelor pozitive si de 80% in cazul celor negative. Prima reclama la teste a aparut in editia din aprilie 1978 a publicatiei "Mademoiselle". Avantajele mentionate erau "intimitatea si faptul ca nu trebuia sa astepti mai multe saptamani pentru confirmarea doctorului, ceea ce iti da ocazia, daca esti insarcinata, sa incepi sa ai grija de tine... sau sa te gandesti la posibilitatea unui avort timpuriu".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 16 din categoria stiati ca... inventii si descoperiri

« 1 2 3

4

5 6 7 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct