´╗┐

Stiati ca ... inventii si descoperiri

curiozitati despre inventii si descoperiri - pagina 5

Stiati ca... iaurtul dateaza din ...

Stiati ca ...  iaurtul dateaza din anii 5.000-6.000 I.Hr., vremuri in care ciobanii de atunci carau laptele in recipiente create din stomacul animalelor? Laptele pastrat astfel se inchega si se transforma in iaurtul fara de care multi dintre noi nu si-ar putea inchipui in ziua de azi micul dejun.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 17 din categoria stiati ca... inventii si descoperiri

Stiati ca... iaurtul cu fructe ...

Stiati ca ...  iaurtul cu fructe a fost inventat in anul 1947 de catre o celebra firma producatoare de lactate, cu scopul de a-i incuraja pe americani sa consume mai des acest aliment?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 18 din categoria stiati ca... inventii si descoperiri

Stiati ca... desenele din Nasca ...

Stiati ca ...  desenele din Nasca din Peru sunt geoglife stravechi vizibile doar de la inaltime? Acestea au autori necunoscuti, iar unii cercetatori cred ca au fost realizate de extraterestri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 19 din categoria stiati ca... inventii si descoperiri

Stiati ca... unele dintre cele ...

Stiati ca ...  unele dintre cele mai neobisnuite obiecte realizate in Epoca de Bronz sunt cele patru palarii de aur, sau conuri? Ele au intre 40 centimetri si 1 metru lungime si sunt confectionate din aur, decorate cu cercuri concentrice de simboluri. Cel mai vechi este cel numit conul din Berlin care a fost prelucrat pe la 1300 i.e.n. si descoperit in 1835. Este acoperit cu 1.739 de simboluri reprezentand soarele si luna. In ceea ce priveste utilitatea lor, conurile se presupune ca ar fi fost coifuri, vase ceremoniale, decoratiuni pentru locuri de rugaciune sau chiar palarii ale "vrajitorilor", mai exact numiti "preoti-astronomi". Analizele moderne sugereaza ca decoratiunile conurilor reprezinta ciclurile solare si lunare, despre care se stie ca au fost observate pentru prima oara de astronomul Meton din Atena in secolul al V-lea i.e.n. Asta inseamna ca unele culturi proto-celtice cunosteau aceste cicluri cu multe secole, inaintea grecilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 20 din categoria stiati ca... inventii si descoperiri

« 2 3 4

5

6 7 8 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct