Stiati ca ... stiinta

curiozitati despre stiinta - pagina 10

Stiati ca... satelitul Integral lansat ...

Stiati ca ...  satelitul Integral lansat la data de 17 octombrie 2002, apartinand Agentiei Spatiale Europene (ESA) este un satelit astronomic ce sondeaza Universul in lungimi de unda gamma, in cautarea fenomenelor legate de radiatii si pentru a oferi date despre corpurile cu densitate din "vecinatatea" noastra galactica?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 37 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... satelitii de mica ...

Stiati ca ...  satelitii de mica altitudine cad pe Pamant dupa cateva luni, datorita frecarii acestora cu aerul atmosferic, insa satelitii de mare altitudine pot ramane in spatiu permanent?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 38 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... in prezent un ...

Stiati ca ...  in prezent, un numar total de 288 de sateliti de comunicatii activi graviteaza in jurul planetei? Intre acestia se numara si Astra 3B, detinut de compania SES Astra, din Luxemburg. Lansat pe data de 21 mai 2010, Astra 3B este special proiectat incat sa asigure accesul la Internet precum si receptionarea a 500 de canale TV in cea mai mare parte a Europei si in Orientul Mijlociu. Pentru a presta aceasta sarcina, dispozitivul necesita o putere de aproximativ 10 kilowati, un consum realtiv redus avand in vedere randamentul si acoperirea. Astra 3B a fost construit in Toulouse, Franta si a fost lansat pe orbita de transfer geostationar de pe o platforma a Centrului Spatial European, aflat in Kourou, Guiana Franceza. Satelitul, cu o greutate de 5.5 tone (din care doua tone de combustibil), este dotat cu sase antene care ofera conexiune la Internet si acces la televiziune oamenilor din Irlanda si pana in Kazakhstan. Totusi, chiar si cea mai mica modificare nedorita a unghiului sau a marginii uneia dintre antene se poate traduce printr-o serioasa problema de acoperire. Asadar, unul dintre principalii pasi in testarea unui satelit este inspectarea antenelor cu cititoare de microunde reflectate, intr-o camera izolata fonic, sau surda, ai carei pereti sunt prevazuti cu bureti conici, care absorb sunetul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 39 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... densitatea unei stele ...

Stiati ca ...  densitatea unei stele neutronice variaza intre mai putin de 1 X 109 kg/m³ pe scoarta pana la peste 6 X 1017 sau 8 X 1017 kg/m³ in profunzime?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 40 din categoria stiati ca... stiinta

« 7 8 9

10

11 12 13 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct