Stiati ca ... cu ajutorul telescopului Hubble au putut fi observate discurile proto-planetare din Nebuloasa Orion? Acestea aducand dovezi ale existentei planetelor extrasolare in jurul stelelor similare cu Soarele, si corespondentele in lumina vizibila ale inca misterioaselor explozii de raze gamma.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 581 din categoria stiati ca... stiinta
Stiati ca ... imaginile telescopului Hubble Deep Field si Hubble Ultra Deep Field, reprezinta portiuni mici de cer cu obiectele cele mai indepartate din Univers vazute de om vreodata? Datorita acestor imagini s-au putut realiza o multime de lucrari stiintifice, furnizand o noua fereastra catre Universul din perioada sa initiala.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 582 din categoria stiati ca... stiinta
Stiati ca ... unul din avantajele unui telescop spatial este ca rezolutia unghiulara va fi limitata doar de difractie, nu si de turbulentele atmosferice de pe Pamant ce dau efectul de sclipire a stelelor? Alt avantaj este ca un telescop spatial poate realiza observatii si pe lungimi de unda din spectrele infrarosu si ultraviolet, ce sunt puternic absorbite de atmosfera terestra.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 583 din categoria stiati ca... stiinta
Stiati ca ... alunele se folosesc la fabricarea dinamitei?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 584 din categoria stiati ca... stiinta