Stiati ca ... stiinta

curiozitati despre stiinta - pagina 50

Stiati ca... culoarea galbenusului depinde ...

Stiati ca ...  culoarea galbenusului depinde de alimentatia gainii? Pentru ca acesta sa fie inchis la culoare, gaina trebuie sa aiba in alimentatie pigmenti galbeni si portocalii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 197 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... culoarea albusului este ...

Stiati ca ...  culoarea albusului este data de o proteina numita albumen, care contine vitamina B3, vitamina B2, clor, magneziu, potasiu, sulf si sodiu? Totodata, aproximativ 57% din proteinele unui ou pot fi gasite in albus.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 198 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... codurile ADN ale ...

Stiati ca ...  codurile ADN ale vietii de pe Terra au fost scrise cu doar patru „litere" genetice: A, T, G si C, iar acum, cercetatorii americani au anuntat ca au reusit sa adauge alte doua litere? Intr-o lucrare publicata in jurnalul Nature, bio-inginerii de la Scripps Research Institute au anuntat ca au introdus cu succes doua molecule sintetice in genomul unei bacterii Escherichia coli, care a supravietuit si a reprodus noul material genetic. Pe langa nucleotidele naturale adenina, timina, guanina si citozina, ce formeaza structura de tip elice-dubla a ADN-ului, bacteria continea alti doi parteneri ce formau o baza azotata, ce au fost denumiti de catre cercetatori d5SICS si dNaM. Noul material genetic nu pare sa fie toxic pentru bacterie, iar acesta ramane in genomul organismului exclusiv in conditii de laborator. Intr-un mediu natural, moleculele se degradeaza si dispar intr-o zi sau doua. Odata disparute, bacteria revine la bazele azotate naturale. Expertii afirma ca introducerea acestor materiale sintetice in genomul E. coli este o piatra de hotar. Cercetarea ofera totodata dovezi in favoarea idei ca viata poate exista altundeva in univers intr-o forma genetica diferita de cea de pe Terra.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 199 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... prima floare fosila ...

Stiati ca ...  prima floare fosila a fost descoperita in Colorado in anul 1953 si are o vechime de 65 milioane de ani; o planta inrudita cu ananasul si numita puya?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 200 din categoria stiati ca... stiinta

« 47 48 49

50

51 52 53 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct