Stiati ca ... stiinta

curiozitati despre stiinta - pagina 52

Stiati ca... Bacilla Filla este ...

Stiati ca ...  Bacilla Filla este numele unui adeziv care lipeste si care face nevazute crapaturile din blocurile de beton? Adezivul are la baza o bacterie modificata genetic care, odata introdusa in crapaturile din beton, produce un amestec de carbonat de calciu ce va uni crapaturile. Datorita bacteriei Bacillus subtilis, adezivul va deveni la fel de tare precum betonul, iar aplicarea sa in crapaturile cladirilor ii va prelungi acesteia viata!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 205 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... armata americana le ...

Stiati ca ...  armata americana le administreaza soldatilor pulsuri electrice de mica intensitate, ca sa ramana concentrati in misiuni? In urma acestui stimul, combatantii pot fi in stare de lupta 30 de ore neintrerupte. Tehnologia se bazeaza pe doua tipuri de stimulari: stimularea magnetica transcraniana (strapungerea creierului uman de un puls electric cu ajutorul unui camp magnetic) si stimularea directa transcraniana (trimiterea pulsului electric prin senzori atasati capului).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 206 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... dioxidul de carbon ...

Stiati ca ...  dioxidul de carbon ramane in atmosfera 200 de ani, iar 430 de miliarde de tone de CO2 vor ajunge in atmosfera pana in 2040?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 207 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... cele mai timpurii ...

Stiati ca ...  cele mai timpurii fosile ale lui homo sapiens de pe teritoriul Europei, cunoscute pana in prezent, au fost descoperite in 2002, in sud-vestul Romaniei, in Pestera Oaselor? Vechimea fosilelor este estimata intre 37.800 si 42.000 de ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 208 din categoria stiati ca... stiinta

« 49 50 51

52

53 54 55 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct