´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 264

Stiati ca... exista nenumarate specii ...

Stiati ca ...  exista nenumarate specii de melci, toate deplasandu-se numai inainte, gratie "piciorului" caracteristic, care este, de fapt, un muschi urias care se contracta si se alungeste alternativ? Viteza medie, pentru Helix lucorum, de exemplu, o specie de melc originara din Balcani, este de un milimetru pe secunda, adica sase centimetri pe minut. Glandele melcului secreteaza un mucus, care lasa o dara stralucitoare si care ii permite sa inainteze mai usor, alunecand peste obstacole. Lentoarea melcului a facut ca, prin traditie, sa fie considerat un simbol al rabdarii. Limaxul (melcul fara cochilie) este si mai lent. Acesta poate sa strabata 90 de centimetri intr-o ora, adica ar avea nevoie de 46 de zile si jumatate, pentru a parcuge un kilometru.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1053 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cebuella pygmaea este ...

Stiati ca ...  cebuella pygmaea este cea mai mica maimuta? O aparitie ciudata, care poate fi intalnita in padurile tropicale din America de Sud (Brazilia, Columbia, ecuador). Puii, la nastere, nu au mai mult de cinci centimetri si in jur de 20 de grame greutate. Sunt crescuti, in prima luna, de mascul, dupa care isi cauta singuri hrana, formata, in mare parte, din fructe.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1054 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mic ...

Stiati ca ...  cel mai mic sarpe din lume este Typhlops? Lungimea lui nu depaseste 2-3 centimetri si maximum 0,8 centimetri grosime. Traieste pe sub pietre, in regiunile sudice ale Asiei centrale si se hraneste cu furnici si alte insecte minuscule.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1055 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mic ...

Stiati ca ...  cel mai mic vertebrat din lume a fost descoperit in 2009? Este o broscuta maronie, cu pete negre, si masoara doar 7 - 8 milimetri lungime, iar diametrul este de aproximativ 16 milimetri (cat un banut de un cent). I-a fost dat numele de Paedophryne amauensis, dupa denumirea locului in care a fost gasita, Amau, un sat din Insula Noua Guinee, din Oceanul Pacific, cea mai mare insula tropicala din lume. A fost remarcata in timpul unor unor studii efectuate asupra faunei si a florei locale, de catre o echipa de biologi americani, de la Muzeul de istorie naturala din Louisiana. Masculul, in perioada in care este "indragostit", scoate niste sunete asemanatoare cu ale insectelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1056 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 261 262 263

264

265 266 267 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct