´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 262

Stiati ca... antenele paianjenilor care ...

Stiati ca ...  antenele paianjenilor, care au aspect de picioare, poarta numele de pedipalp, iar la masculi, acestea au in dotare si un organ cu care palpeaza, folosit in perioadele de imperechere? Tot aici paianjenii au si patru perechi de picioare pe care le folosesc in deplasare avand practic o functie comuna.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1045 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... paianjenii au doua ...

Stiati ca ...  paianjenii au doua feluri de a respira, pe de o parte avem deschiderile din zona abdomenului, care ii ajuta sa respire deoarece acestea duc la plamani, si pe de alta parte avem deschiderile care duc la un sistem de tuburi, avand forma unor trahee? Probabil pe acesta au reusit paianjenii sa le modifice atat de bine incat au reusit sa se adapteze la mediul subacvatic, reusind sa respire sub apa cu ajutorul bulelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1046 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... chiar daca majoritatea ...

Stiati ca ...  chiar daca majoritatea ii cunoastem sub numele general de paianjeni, de fapt exista peste 34 de mii de exemplare din aceasta clasa, care face parte din artropode? Acestia au in comun faptul ca au opt picioare pe care le folosesc la mers, au clesti in continuarea capului, au glande cu care otravesc hrana, iar masculul are organele reproducatoare in partea a doua a corpului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1047 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... paianjenii se folosesc ...

Stiati ca ...  paianjenii se folosesc in mod frecvent de matasea pe care o pot secreta? Paianjenii fac parte din clasa arahnidelor, ei fiind de asemenea terestri, insa trebuie mentionat ca anumite specii s-au adaptat cu mare usurinta la apele dulci, ei au insa dimensiuni foarte mici. Felul in care acestia supravietuiesc acolo poate sa fie destul de ciudat, avand in vedere ca ei prind bulele de aer si le duc dupa ei, pentru a se putea hrani cu insectele sau pestii mici din adancuri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1048 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 259 260 261

262

263 264 265 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct