´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 263

Stiati ca... paianjenii sunt extrem ...

Stiati ca ...  paianjenii sunt extrem de multi ca si numar, ca si variatii, ei sunt raspanditi pe intregul glob pamantesc? Cei mai multi au maxim un centimetru ca si marime insa exista specii care ajung si pana la zece centimetri, avand si picioarele extrem de lungi si foarte puternice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1049 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in privinta rezistentei ...

Stiati ca ...  in privinta rezistentei la caldura si la frig, locul fruntas este ocupat de o musculita Polypedilum planki, care poate infrunta +100 grade Celsius sau -270 de grade?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1050 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... unul dintre cele ...

Stiati ca ...  unul dintre cele mai rezistente mamifere este cainele, care poate sta fara hrana aproximativ o luna si jumatate? Recordul absolut inregistrat pana acum este de 112 zile.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1051 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... lenesul Bradypus este ...

Stiati ca ...  lenesul (Bradypus) este un mamifer care sta mai tot timpul agatat de crengile copacilor tropicali, din America Centrala si America de Sud, rontaind frunze? Acesta este de marimea unui caine (60-80 centimetri lungime), are o coada scurta si corpul este acoperit cu o blana cenusie. Isi petrece 80% din timp dormind. Mananca, doarme, se inmulteste si isi creste puii fara sa coboare din arborii in care sta agatat cu capul in jos. Se desprinde de crengi doar o data pe saptamana, cand termina frunzele din jur si atunci se deplaseaza foarte incet (5-10 metri pe minut). Poate sa stea nemiscat ore intregi, dar, de multe ori, prefera sa se legene.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1052 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 260 261 262

263

264 265 266 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct