Stiati ca ... se pune putina sare in tigaie inainte de a pune la fript carnea si grasimea ramane acolo, nu va mai sari pe pereti sau pe noi?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 81 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... atunci cand se pregateste orice carne nu se pune niciodata sare la inceput, pentru ca se intareste carnea?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 82 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... maioneza devine mai spumoasa daca atunci cand este gata se pune o lingura de apa rece?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 83 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... in oala de fiert sub presiune nu se pregatesc compoturi de fructe, de mere in special, pentru ca spuma care se formeaza poate bloca spatiul de comunicare al vasului cu exteriorul si valva de siguranta se poate bloca? Din acelasi motiv, cand se fierbe orez sau legume uscate, trebuie dat focul foarte mic.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 84 din categoria stiati ca... bucatarie