Stiati ca ... frisca batuta cu zahar, intrebuintata la torturi si la prajituri, trebuie bine scursa inainte de a fi folosita, deoarece zerul pe care il lasa strica atat gustul, cat si forma prajiturii?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 829 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... nucile bune pot fi deosebite de cele seci sau stricate prin introducerea lor intr-un vas cu apa? Cele bune se lasa imediat la fund, cele stricate, mai incet, iar cele seci plutesc la suprafata apei. Nucile bune se pun apoi la uscat, la soare.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 830 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... prajiturile din albus de ou vor creste foarte frumos daca la baterea albusului se adauga si o jumatate de plic de praf de copt?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 831 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... daca folositi ceapa calita in tocatura de chiftelute, cand ceapa are culoare aurie, picurati o lingura de apa calda si lasati-o sa fiarba pana cand se evapora? Ceapa nu se va mai simti in preparat si va avea gust dulce.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 832 din categoria stiati ca... bucatarie